A várandósság sok új dolgot hoz egy nő életébe, melyek közé sorolhatóak az új szájápolási technikák is, amivel még inkább védeni tudja fogait a következő 9 hónap és azutáni időszak megterhelő folyamataival szemben. 

Sok olyan szokás van, amit újonnan kell kialakítania egy várandós nőnek, sok közöttük olyan, amire eddig talán sose fektetett hangsúlyt. Ide tartozik a megváltozott étkezési szokások, vitamin és ásványi anyag bevitel, napi szintű mozgás beépítése a hétköznapok rutinjába. Ha a szájápolást kicsit közelebbről megnézzük, érdemes néhány apróságra odafigyelni, régi szokásainkat felülbírálni annak érdekében, hogy az anya és a baba egészségi állapota is állandó jelleggel biztonságban legyen. 

Az első, amit érdemes megnézni, a rutinszerűen használt fogkefe minősége. Érdemes puha vagy extra puha sörtével rendelkező fogkefét választani, ami nem csak tisztíja a fogakat, de védi a fogínyt is, ami a hormonális változások következtében lehet, hogy érzékenyebb a kelleténél.

A másik, amire érdemes egy várandós nő számára odafigyelni a szájápolás terén, az a megfelelő fogkrém kiválasztása. Érdemes nem csak a 9 hónap, de az azt követő, szoptatási idő végéig elkerülni a klór-hexidin és triklozán tartalmú készítményeket. A reggeli rosszullét elkerülése végett pedig hasznosak lehetnek a mentol és aromamentes fogkrémek is, amik nem irritálják a várandós nő gyomrát.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!