3D fogászati CT-felvétel

Az általunk használt CBCT a legrészletesebb képalkotási eljárás. Segítségével 3 dimenzióban tudjuk vizsgálni az Ön csontszerkezetét, a fogai és a körülötte lévő szövetek állapotát, így alkalmas a szájüreget és a fogsort érintő problémák feltárására, góckutatásra is.

A felvételt képzett asszisztens készíti. A folyamat fájdalommentes és mindössze néhány percig tart. Ez idő alatt Ön nyitott térben, stabilan fixált, álló helyzetben foglal helyet. A minimális sugárterhelés ellen ólomköpeny használatával védekezünk.

A felvétel előtt el kell távolítani minden olyan tárgyat, amely akadályozhatja a képalkotást. Ilyenek a fémtárgyak, a szemüveg, a hajtű, az ékszerek, a hallókészülék, stb. A fémtárgyak szórják a röntgensugarakat, ezért a felvétel miattuk pontatlan, értékelhetetlen lesz.

A várandós hölgyeknek tájékoztatniuk kell munkatársunkat a terhesség tényéről. Esetükben csak kivételes, indokolt esetben kerülhet sor a CT-felvétel elkészítésére.

A felvételt e-mailen keresztül hozzáférhetővé tesszük Önnek, vagy igény esetén DVD lemezre írva átadjuk.


  • Periapicalis (fog) röntgen
  • Panoráma röntgen
  • TELE röntgen

A fogászati röntgen Veszprémben néhány perc alatt elvégezhető, és nem okoz fájdalmat

A röntgensugarak képesek áthaladni az emberi szöveteken, amelyek sűrűségüktől, összetételüktől és vastagságuktól függően több, vagy kevesebb sugárzást nyelnek el. A fogászati ​​röntgen készítés normál és biztonságos módszer a fogak és csontok egészségének felmérésére, és minimális sugárterheléssel járnak. Ha fogászati ​​röntgen szolgáltatásra van szüksége Veszprémben, akkor látogasson el fogorvosi magánrendelőnkbe.

Miért fontos a fogászati ​​röntgen?

Veszprémben a fogászati ​​röntgen felvételeknek köszönhetően fogorvosaink számára láthatóvá válnak, például a régi fogpótlások körül, vagy a fogak között lévő üregek, de olyan kórképek is felfedezhetők, mint az ínybetegség okozta csontvesztés, vagy az érintett bölcsességfogak. A fogászati röntgen segítségével veszprémi fogorvosi magánrendelőnkben pontosan ellenőrizhető a problémás gyökerek elhelyezkedése, daganatok, ciszták vagy tályogok esetleges jelenléte. A fogászati röntgen elengedhetetlen kiegészítője Veszprémben a fogorvosi vizsgálatnak és a szájüregi és esetenként szisztémás betegségek szűrésének.

Mit mutat a periapicalis (fog) röntgen?

  • A fog egészének, a gyökércsúcsnak és a körülötte lévő csontállománynak az ábrázolása;
  • Gyermekfogászat, fogszabályozás;
  • Fogszuvasodás;
  • Fogfejlődési és előtörési rendellenességek;
  • Diagnózis, terápia, kontroll;

Mit mutat a panoráma röntgen?

A panoráma radiológia röntgensugárzást használ, hogy mindkét állkapocsról teljes képet készítsen. A fogakról és gyökerekről, Az alveoláris csontról (a fogak gyökereit magába foglaló csontnyúlvány, az alsó és a felső állcsonton), A legkisebb kezelést igénylő rendellenességről.

Ez a vizsgálat gyors, fájdalommentes, és lehetővé teszi az első diagnózis felállítását, minden további elemzés előtt. Panoráma röntgen segítségével veszprémi fogorvosi magánrendelőnk fogorvosai időben felismernek, lokalizálni és kezelni tudnak egy üreget, egy fertőzést, vagy egy parodontális betegséget. A panoráma röntgen a fogszabályozásban is nagyon hasznos, hiszen segít megismerni a fogak elhelyezkedését akkor is, ha még nem nőttek ki.

Címkefelhő: fogászati röntgen veszprém

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!