Fájós fogak ellátása: amennyiben fájós foggal keresik fel rendelőnket, kezelőorvosunk részletesen kikérdezi a hozzánk fordulókat panaszaikról, ezek alapján állítja fel a megfelelő kezelési tervet. A sürgősségi ellátás során szóba jöhet a fogtömés, a pulpasapkázás, a gyökérkezelés és végső esetben a foghúzás. A kezelési terv felállítása során – ha lehetséges – mindenképpen próbáljuk megmenteni, ezáltal megtartani a saját fogakat.


A fogfájás figyelmeztetés nélkül jelentkezik

És különösen erős lehet, főleg éjszaka. Egy fájdalomcsillapító gyógyszer enyhítheti a fogfájást, de fogorvosunk felkeresése elengedhetetlen, mert csak ő tudja felállítani a diagnózist és biztosítani a szükséges fogászati ​​ellátást.

Ne várjon a fogfájással, minél hamarabb keresse fel fogorvosi magánrendelőnket Veszprémben.

Akut fogfájás, vagy sürgősségi ellátás esetén hívja fel veszprémi rendelőnket telefonon és a lehető leghamarabb biztosítunk kezelési időpontot.

Mi a fogfájás?

A fogfájásnak számos oka lehet: fogszuvasodás, érzékeny fognyak, ínygyulladás, rosszul illesztett fogpótlás, tályog, orrmelléküreg gyulladás, fülgyulladás, arcidegek stb.

Ha a fogfájást fogszuvasodás vagy fogágygyulladás okozza, és ezeket nem kezeljük időben veszprémi rendelőnkben, a fogak pusztulásához vagy elvesztéséhez vezethetnek.

Mik a fogfájás tünetei?

Az okoktól függően a fogfájást súlyosbíthatja érintés, meleg, hideg, édes vagy savas ételek fogyasztása, hideg levegő, vagy fogmosás. A fájdalom lehet éles, tompa, vagy lüktető. Néha a fájdalom az ínyre lokalizálódik, amely vörös és duzzadt. A fogfájás az egész arcra vagy a koponyára kiterjedhet, amit fogorvosaink Veszprémben először enyhítenek, majd pedig elmulasztanak.

Az ínygyulladás veszélyes, mert nem mindig fájdalmas

Kétféle fogínybetegség létezik: ínygyulladás és fogágygyulladás. A tünetek egyenként változnak. A kezeletlen ínygyulladás általában parodontitishez, a fogínybetegség legsúlyosabb formájához vezet, mely elkerülése érdekében minél hamarabb érdemes felkeresni fogorvosi rendelőnket Veszprémben.

Fontos felismerni az ínygyulladás tüneteit, és minél hamarabb felkeresni fogorvosi magánrendelőnket Veszprémben, mielőtt kialakulna a fogágygyulladás.

Ínygyulladás tünetei

Vérző fogíny

A könnyen vérző fogíny az ínygyulladás egyik első jele.  Fogmosás vagy fogselyem használat utáni vérzés nem normális, és annak a jele, hogy a szájban lévő baktériumok megtámadták a fogínyt.

Fogíny elszíneződése

Az egészséges fogíny halvány rózsaszínű. Ha észreveszi, hogy az íny különböző árnyalatúvá válik, vörös, lila vagy fehér, feltételezhető, hogy az ínygyulladás, amivel érdemes fogorvoshoz fordulni Veszprémben.

Duzzadt vagy gyulladt fogíny 

Az egészséges fogíny feszes, és nem fájhat érintésre. Ha  ínye láthatóan duzzadt, vagy érintésre fájdalmas, valószínűleg ínygyulladás alakult ki, amit veszprémi magánrendelőnkben mielőbb kezelünk.

Címkefelhő: fogfájás veszprém, ínygyulladás veszprém

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!