Fogeltávolítás: rendelőnkben a végsőkig törekszünk a saját fogak megtartására, azonban vannak bizonyos helyzetek, amelyek ezt nem teszik lehetővé, hiszen a fog már olyan mértékben károsodott, vagy megtartása nagyobb kockázattal járna, mint az eltávolítás. Ilyen esetekben végezzük el a foghúzást. A beavatkozás tökéletes érzéstelenítésben kíméletesen történik, úgy, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk.

Bölcsességfog műtéti eltávolítása: gyakran előfordul, hogy a bölcsességfogak nem férnek el az állcsontban, vagy olyan a helyzetük, hogy nem tudnak előtörni. Rendelőnkben professzionális szájsebészeti ellátást végzünk. Szájsebész kolléganőnk több éves tapasztalattal rendelkezik, és a legnagyobb precizitással végzi ezen fogak eltávolítását.

Bölcsességfog körüli gyulladások kezelése: ha leghátulsó fogak területén kisugárzó, tompa fájdalom jelentkezik, előfordulhat, hogy az áttörőben lévő bölcsességfog okozza a problémát. Forduljon rendelőnkhöz bizalommal ilyen esetben is, hogy megszüntessük panaszait.

Betört fogak műtéti eltávolítása: előfordulhat, hogy fogeltávolítás során a fog gyökerének egy része bennmarad a csontban, és ez már csak sebészi feltárással távolítható el.

Gyökércsúcs rezekció: előfordul, hogy a gyökérkezelés önmagában nem elegendő egy panaszos fog ellátásakor. Ha a szakma szabályainak megfelelő gyökértömés került a fogba, ám a panaszok így sem múltak el teljesen, érdemes lehet a gyökércsúcsot sebészileg feltárni, a gyökér kis szakaszát, és a gyökércsúcson található gyulladást sebészileg eltávolítani, így megőrizni a fogat a szájban.


Mikor kell kihúzni a fogat?

Fogszuvasodás, baleset, genetikai vagy fogágy betegség, számos ok vezethet egy, vagy több fog elvesztéséhez, ezért bizonyos esetekben elkerülhetetlen a foghúzás. Foghúzásra veszprémi rendelőnkben csak végső megoldásként kerül sor, ha a fertőzés terjedésének megelőzésére már más módszer nem lehetséges, vagy ha súlyosabb szövődmény veszélye áll fenn.

Mikor javasoljuk a foghúzást Veszprémben?

  • Súlyosbodott krónikus fogágy betegség esetén,
  • Foghúzás Veszprémben javasolt, ha ezzel elkerülhető egy súlyos szövődmény, például gyulladás, cisztaképződés vagy arcidegzsába (trigeminus neuritis) veszélye,
  • El kell távolítani a fogat, ha az megsérti a szájüreg lágy szöveteit, az ínyt, vagy a nyelvet,

Mielőtt foghúzásról döntene a fogorvos veszprémi rendelőnkben,elvégzi a szükséges vizsgálatokat, amivel felméri az összes kockázatot és lehetőséget.

A foghúzás fájdalmas élménye sok embert aggaszt

Veszprémi rendelőnkben a foghúzást szinte fájdalommentesen végezzük el. A modern fogászat innovatív fejlődésével a fájdalom teljesen minimalizálható.

Milyen megoldások vannak a hiányzó fogak pótlására?

Fogpótlás céljából veszprémi fogorvosi magánrendelőnken számos megoldást tudunk javasolni felnőtt páciensek részére. A veszprémi fogpótlások közül kétségtelenül a leghatékonyabb a fogászati ​​implantátum. Az állcsontba integrált implantátum kiváló stabilitást biztosít a pótfognak, amellett, hogy a legjobb esztétikai eredményt is ez biztosítja.

A fogászati ​​híd

A foghíd jó módja a hiányzó fogpótlására veszprémi rendelőnkben.

Ez a kezelés különösen akkor megfelelő, ha a szomszédos fogak, amelyekre a hidat rögzítjük, megfelelő alátámasztással rendelkeznek. A kerámia fogkoronákból álló híd ezután tartósan rögzíthető. Veszprémi pácienseink számára ez a fogpótlás esztétikus, diszkrét és kényelmes megoldást biztosít. 

Részleges fogsor

A részleges fogsor több hiányzó fog pótlását jelenti. Veszprémi rendelőnkben ezt a fogpótlási megoldást gyakran alkalmazzuk, ha a szomszédos fogak nem elég erősek ahhoz, hogy elbírják a foghidat.

Rögzített vagy kivehető fogpótlások

Veszprémben pontosan és gondosan elkészített fogpótlás tökéletesen illeszkedik a meglévő fogazathoz és jó stabilitást biztosít. 

Törött, vagy letört fog, mit tegyünk?

Ne késlekedjen és a lehető leghamarabb keresse fel letört fog észrevételekor veszprémi fogorvosi rendelőnket!

Vissza lehet ragasztani egy törött fogdarabot?

Fogtörés esetén mindenképp fontos megtartani a fogdarabot, mert veszprémi magánrendelőnkben vissza tudjuk ragasztani a letört fogdarabot, ha a törés nem érte el a pulpát. Klinikai diagnózis felállítása letört fog esetén veszprémi fogorvosi rendelőnkben röntgenfelvétellel történik.

Címkefelhő: foghúzás veszprém, fogpótlás veszprém, letört fog veszprém

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!