A fogorvostól való félelem általában gyermekkori traumára vezethető vissza. Érdemes már egészen kicsi kortól hozzászoktatni a gyermekeket a fogászati környezethez, így a későbbiekben egy esetleges probléma alkalmával már bátran ülnek majd be a kezelőszékbe. Félévenként elvégzett kontrollvizsgálattal kiszűrhetőek a korai fogszuvasodások, így a fogváltásig épen megőrizhetőek a tejfogak. A tejfogak helyfenntartó szerepe pedig igencsak fontos a maradó fogak előtörése során. Rendelésünk során gyakran foglalkozunk gyermekekkel, így nagy tapasztalatunk van a legkisebbek ellátásában is.

Barázdazárás: A maradó fogak közvetlenül áttörésük után a legérzékenyebbek a fogszuvasodásra. Bizonyos anatómiai variációk esetén szinte lehetetlen a mély barázdákat megfelelően tisztítani, ilyen esetben jelenthet megoldást a barázdazárás, amelynek segítségével a szűk járatokat feltöltjük esztétikus, fényre kötő, folyékony barázdazáró anyaggal.

Tejfog tömések: A fogszuvasodás a tejfogakat sem kíméli. Gyakran előfordul, hogy a tejfogak kilyukadnak, megfájdulnak problémát okozva a gyermekeknek és persze szüleiknek. A tejfogak helyfenntartó szerepét nem győzzük hangsúlyozni. A túl korán elveszített tejfogak súlyos fogszabályozási rendellenességhez vezethetnek. Azonban ez a helyfenntartó szerep csak akkor érvényesül, ha tejfog koronája ép, ezáltal tartja helyet a később előtörő maradó fogak számára. Az elszuvasodott tejfogak ezenfelül akár súlyos gyulladást is okozhatnak, mely gyermekünk egészségét is veszélyeztetheti. Egy gyulladt tejfog a csontban lévő maradó fog csíráját is károsíthatja, ami így rendellenes alakúvá, szerkezetűvé válhat. A tejfogszuvasodások korai ellátásával a fent említett következmények megelőzhetőek.

Sérült fogak ellátása: Trauma hatására a tejfogak eltörhetnek, letörhetnek, kieshetnek vagy elmozdulhatnak. Fontos, hogy ha ilyen történik, akkor mihamarabb fogorvoshoz kerüljön a páciens.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!