Fogkőeltávolítás, szájhigiénés tanácsadás: rendelőnkben kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra (megelőzésre). Az emberek túlnyomó része rendszeresen ugyan, de nem megfelelően mos fogat. A megfelelő szájhigiéne kialakítása egy tanulási folyamat, amelyet már gyermekkorban el kell sajátítani, így az alapos fogmosás hamar napi rutinná válik. Amennyiben a hozzánk fordulók nem tudják, hogy kisgyermekük hogyan ápolja száját, nem tudják, hogy gyermeküket hogyan szoktassák rá a rendszeres fogmosásra, vagy esetleg ők maguk szeretnének a változás útjára lépni, akkor forduljanak hozzánk bizalommal, hiszen sosem késő elkezdeni!

A lepedék és fogkő által gyulladt, vérző, érzékeny íny professzionális kezelést igényel. Veszprémi rendelőnkben ultrahangos depurátorral történik a fogkő-eltávolítás, amelyet professzionális polírozás, illetve szájhigiénés tanácsadás követ, annak érdekében, hogy a kialakítsuk és meg is tartsuk a megfelelő szájápolási szokásokat.

Fogágybetegség kezelése. A fogágybetegség a fogszuvasodáshoz hasonlóan népbetegség Magyarországon. Nagyon gyakori, kezeletlen esetekben a fogak meglazulásához és elvesztéséhez vezethet. Ám ha időben felismerésre kerül, akkor megfelelő terápiával a folyamat megállítható, lelassítható.


Hogyan alakul ki a fogkő?

A foglepedék egy ragadós, puha filmréteg a fogak felszínén, amelyben baktériumok szaporodnak. Amikor eszünk, a szájban lévő baktériumok az ételből nyert szénhidrátokat savvá bontják, a nyállal és a maradék ételrészecskékkel összekeverve lepedéket képeznek. A lepedék pedig felhalmozódik a fogakban, az ínyvonal felett és alatt.

Rendszeres  fogmosással és fogselyem használatával eltávolítható a lepedék, de ha nincs eltávolítva, az megkeményedik és a fogakon fogkő képződik.

Ha kialakult a fogkő, eltávolítható fogkefével?

Sajnos nem. 

Amikor a lepedék már fogkővé alakult, nem távolítható el egyszerű fogmosással, csak egy fogorvos tud megbirkózni vele. Veszprémi magánrendelőnkben rendelkezünk a fogkő eltávolításához szükséges speciális eszközökkel, amelyek lehetővé teszik a fogkő eltávolítását a fogakról, de az íny szintjén is, ahol a lerakódás néha láthatatlan.

A fogkő eltávolítása veszprémi rendelőnkben fájdalommentes fogászati kezelés

Milyen időközönként kell a fogkövet eltávolítani?

Veszprémi fogorvosi rendelőnkben praktizáló fogorvosaink tapasztalata alapján a fogkő eltávolításának gyakorisága egyénenként eltérő lehet. Kialakulása függ a fogmosás minőségétől, de az egyénre jellemző tényezőktől is (nyál minősége, száj pH-ja, egyéb fizikai-kémiai jellemzők).

Ne hanyagoljuk el fogkő eltávolítását, mert a fogkövek fokozzák a fogínygyulladás, az üregek és egyéb szájhigiéniás szövődmények kockázatát. Fogkő esetén az íny túlérzékenysége figyelhető meg, ami gyakori fogínyvérzést okoz, azaz fogínygyulladást, vagy akár a fogak progresszív meglazulásával járó parodontitist, amely idővel a fogak elvesztéséhez vezet.

Javasoljuk, hogy minél hamarabb keresse fel veszprémi fogorvosi magánrendelőnket fogkő eltávolítására.

Időpont, weboldalunkon, vagy akár telefonon is egyeztethető.

Címkefelhő: fogkő eltávolítás veszprém

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!