Ha egy nő áldott állapotba kerül, sok minden megváltozik a régi életéhez és szokásaihoz képest. Így van ez a száj és fogak higiéniáját tekintve is. Hogy miért?

A babavárás 9 hónapja alatt a nő teste számtalan hormonális változáson megy keresztül. Ha a kismama azt tapasztalja, hogy fogínye érzékeny vagy vérzékeny, nem szabad csodálkozni rajta. A hónapokon át tartó, akár naponta többször is tapasztalható hányinger sem segít a helyzeten, még a fogmosás is kellemetlenebb lehet, mint általában. Ezen tényezők miatt előfordulhat, hogy a fogmosások alapossága csökken, rövidebb ideig tart egy-egy fogmosási rituálé, ami következtében a plakk kialakulásának is nagyobb az esélye, mint eddig bármikor.
A kismama táplálkozási és fogmosási szokásainak megváltozásának egyenes következménye az egyre több kellemetlen probléma kialakulása. Ide sorolható például a terhességi gingivitis, más néven terhességi ínygyulladás megjelenése, melynek jele lehet a fogíny érzékenység vagy vérzékenység. Ennél a jelenségnél nem csak az aktuális fájdalom a legfőbb probléma, hanem az is, hogy a kismama szájában elszaporodott baktériumok bekerülhetnek a véráramba, ami következtében még a magzathoz is eljuthatnak, és koraszülést vagy kis súlygyarapodást okozhat a babánál.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!