A fogselyem az emberiség egyik legősibb fogászati segédeszköze, amelynek használata az ókori Egyiptomig nyúlik vissza. Azonban a fogselyem modern formája csak a 19. században került kifejlesztésre, amikor egy új anyagot használtak fel a fogak tisztítására.

Az első fogselymet New Orleansban, az Amerikai Egyesült Államokban található bárban találták fel. Egy fogorvosnak, akit Levi Spear Parmly-nek hívtak, volt az ötlete, hogy a selymet alkalmazza a fogak tisztítására, de az akkori selymeket túl vastagnak és erősnek találta, ami megnehezítette az alkalmazását. 

Sőt, az első fogselyem napi szintű használatának elterjedését az is nehezítette, hogy a szálak túl könnyen elszakadtak, és nem voltak eléggé rugalmasak. Ezáltal az összes fogköz fogselyemmel történő tisztítása nehézkes és időigényes volt, ami kevesek kedvét hozta csak meg az állandó jellegű alkalmazáshoz.

A fogselyem további fejlesztésére az 1880-as években került sor, amikor egy cég létrehozta az első, több szálból álló fogselymet, mely viaszbevonata növelte tartósságát és állóképességét. Ez a fajta fogselyem már sokkal hatékonyabb volt a fogak és az íny tisztítására, és népszerűsége gyorsan kezdett terjedni.  

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!