A bejegyzéssorozat első részében kitértünk rá, hogy a fogfehérítés kezelés mellett, a fogfehérítés után is van néhány olyan trükk, amivel hosszabb ideig megőrizhető fogaink fehérebb színe.

A bizonyítottan fogszínező hatású italokat és ételeket érdemes elkerülni, vagy, ha ez nem lehetséges, ritkábban fogyasztani és a fogyasztás után a lehető leghamarabb fogat mosni. Ha nem tudjuk elhagyni a kávét, a fekete tea fogyasztását, az is teljesen érthető.

Erre is van áthidaló megoldás. Igyuk szívószálon keresztül, és különösen a fogfehérítés utáni napokban ügyeljünk erre. Így fogyasztva a színező hatású italok kevésbé érintkeznek a fogak felszínével, kisebb az esélye, hogy nyomot hagynak. Ez nem csak a fogfehérítés után, hanem általánosságban is fontos, ha nem szeretnénk, hogy a fehér fogaink veszítsenek szép színükből.

A dohányzás kerülésével az egészségünk megőrzéséért is sokat tehetünk, valamint a fogaink sem sárgulnak majd el idő előtt a cigarettától. A rendszeres, napi kétszeri fogmosás, szájápolási rutin betartása a fogak épsége és állapota mellett a fogaink színére is hatással van.

Mivel a fogakon képződő plakk vonzza a festőanyagokat, a fogmosással a lepedékek csökkennek, amivel csökkenhet a fogak elszíneződése is. Reméljük, tudunk néhány hasznos ötletet adni annak érdekében, hogy minél tovább élvezhesse és megőrizhesse majd a fogfehérítés után elért fehérebb színű fogait.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!