Számtalan oka lehet annak, hogy a fogak pótlása válik szükségessé.

A tejfogak kihullása természetes folyamat, hiszen így adnak helyet az ínyből előbukkanó maradandó fogaknak.

A maradandó fogak elvesztése azonban már nagyobb probléma, de szerencsére a mai modern fogászat már több lehetőséget is kínál, hogy újra teljes legyen a fogsorunk. Akár hátsó, akár első fogról van szó, a hiányát érdemes mihamarabb pótolni, esztétikus és szakmailag is megfelelő módon.

Egy maradandó fog kitörhet egy véletlen baleset következtében, vagy a fogromlás, ínygyulladás is okozhatja a fogak elvesztését. Fogpótlás több féle módon történhet, de minden esetben fogászati rendelőben, fogorvos irányításával történik a beavatkozás és kezelés.

De nézzük is meg, hogy milyen lehetőségek állnak a páciensek rendelkezésére az elvesztett fogak pótlása esetében. Egy fog megerősítésére, vagy akár teljes protézis készítésére is van megoldás. Az előzetes orvosi vizsgálat során felmérik a helyzetet és konzultációt követően dönthet a páciens, hogy az orvos által felkínált lehetőségek közül melyiket fogpótlás mellett dönt.

A szakemberek mindig az egyéni igényekre, a fogak, fogsor és íny állapotát figyelembe véve teszik meg javaslatukat a lehetőségek tekintetében legjobb megoldásra.  Rögzített fogpótlásuk közül például hidak, koronák, csapok is segítik, a foghiány pótlását, de emellett még kivehető teljes, vagy részleges fogpótlás is szóba jöhet.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!