Tisztelet a kivételnek, de általánosságban sajnos elmondható, hogy nem vesszük elég komolyan azt, hogy félévente, de legalább évente ellátogassunk a fogorvosunkhoz egy fogászati kontrollvizsgálat végett.

Legtöbben csak akkor kérünk időpontot a fogorvosunktól, ha valami konkrét fogászati problémánk van, tehát már vannak tüneteink, például fáj valamelyik fogunk. Fontos azonban észben tartanunk, hogy a fogaink rendszeres ellenőrzésével, az esetleges fogászati problémák kezdeti stádiumában történő kezelésével sokkal tovább megőrizhetjük fogaink épségét.

A fogászati kontrollvizsgálat például időben feltárja, ha valamelyik fogunk romlásnak indult. A szuvas fog kitisztítása és egy apró tömés sokkal jobb, mint amikor már felüti a fejét a sajgó fájdalom. Ilyenkor a fog olyan mértékben károsodhatott, hogy nem is lehet tömni, hanem koronára, gyökértömésre, vagy rosszabb esetben foghúzásra lesz szükség.

A kezeletlen fogszuvasodás ínybetegséghez is vezethet, a rossz szájhigiénia pedig ronthatja az általános egészségi állapotunkat és jóllétünket. Tehát minden téren jobban járunk, ha a fogászati rendelőt legalább évente felkeressük, akkor is, ha nincsen konkrét panaszunk.

A látogatások között pedig tegyünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy megőrizzük fogaink épségét és egészségét.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!