A fogaknál előforduló kellemetlen fájdalom ellen a legjobb módszer és gyógyszer a megelőzés. A megelőzés fontos része a megfelelő szájhigiénia fenntartása. A szinte már unalomig ismételt, napi kétszeri fogmosás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni.

Fogaink belső felépítése szervezetünk legérzékenyebb pontjai közé tartozik. Nem csoda tehát, hogy a bennük található sok ér, szövet és ideg miatt már a legapróbb gyulladására is jelentkezhet a fogérzékenység és a kínzó fogfájás.

A fogfájás sokszor hirtelen üti fel a fejét, azonban van néhány korai árulkodó jel, amelyre jobb figyelni és időben felkeresni a fogorvosunkat. Ilyen lehet a vérző, fájó, duzzadt, vagy gyulladt fogíny, fogérzékenység a meleg és/vagy hideg ételekre/italokra, az állandó, tompa fájdalom, vagy a harapáskor jelentkező fájdalom. De figyelmeztető jel lehet a fogínyvérzés, a túlzott száj szárazság, a folyamatosan fennálló rossz lehelet, a fogak szemmel látható elszíneződése, például ha sötét foltok jelennek meg a fogakon, különösen az íny közelében.

Ha ezen jelek bármelyikét tapasztaljuk, ne habozzunk, vagy várakozzunk, mihamarabb keressük fel fogorvosunkat. Ha így teszünk, az időben elkezdett kezeléssel csökkenthető, vagy akár teljesen meg is előzhető egy komolyabb fogászati beavatkozás.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!