A fogak töredezését több okra is vissza lehet vezetni, mint például a nem megfelelő szájhigiéniai szokásokból eredő elszuvasodás, de egy mechanikai sérülés révén is történhetnek letörési balesetek.

Az esetek kisebb hányadában rossz szokásokra lehet visszavezetni a fogak töredezését, mint például az éjszakai fogcsikorgatás vagy tárgyak állandó jellegű rágása. Ezeket a rossz szokásokat több szakember együttes kezelése révén lehet végleg elhagyni, hiszen kialakulásuk hátterében általában pszichés okokat lehet felfedezni.  Fogorvosaink pedig a kezelés végéig harapásemelő mindennapos használatát szokták javasolni, ami enyhíti a páciensben lappangó feszültséget is.

Szerencsére ugyancsak ritka az, az eset, amikor a  fogak töredezését valamilyen ütés vagy baleset okozta trauma váltja ki. Ilyen esetekben nagyon fontos a lágy részt kezelése, és az eset súlyosságához mérten következhet a gyökérkezelés vagy a  fogak sínezése, esetleg szájsebészeti eljárásnak is alá kell vetnie magát a páciensnek. Ritkább esetben a kezelt fog már annyira sérült, hogy menthetetlenné válik és szükséges az eltávolítása. Ezt követően viszont gondoskodni kell majd a fog megfelelő pótlásáról is.

Mindehhez szakszerű segítséget tudnak nyújtani szakembereink, akikhez bármikor fordulhatnak bizalommal!

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!