Úgy fiatalabb, mint az idősebb korosztály képviselőinek körében nem ritka a fogak töredezése, mely problémának számos oka lehet.

Az első lehetőség fogak töredezése esetén, ha valamilyen enyhébb mechanikai sérülés éri a fogat, mely bár kellemetlen, de szerencsére felszínes sérülésről van szó. Ilyen előfordulhat egy kisebb esés vagy ütés következtében, de az sem ritka, ha valaki  keményebb falatra, például csonthéjás termésre, harap rá és úgy sérül meg a foga.

A leggyakoribb fogak töredezése kapcsán a szuvas fogak sérülése, mely sajnos egy mélyebb, több réteget érintő probléma. A megoldást mindig a fogak töredezésének mélysége határozza meg. Szerencsésebb esetben csak a fogfelszín felső rétege sérül, ami egy egyszerűbb fogászati kezelés, például esztétikusan kivitelezett tömés által orvosolható.

De súlyosabb fogak töredezés esetén alkalmazható inlay és out-lay tömés vagy korona készítés is, amit a fogorvosunk és a fogtechnikusunk közös erőfeszítés által készít el. Ha esetleg a fogak töredezés a pulpát is érintette, akkor nagy eséllyel gyökérkezelést javasolnak fogorvosaink.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!