Ha eszünk, az első „állomás”, ahova az étel megérkezik, az a szánk. Itt történik az étel kezdetleges megemésztése, valamint az aprítás, amivel megkönnyítjük szervezetünk számára a további emésztési folyamatok elvégzését. Ha nem fordítunk kellő figyelmet fogaink egészséges állapotának megőrzésére, az idő múlásával egyre kevesebb szerepet tud betölteni ez az „állomás” az emésztésben, ami megnehezíti a későbbi emésztési helyszínek munkáját. De ne rohanjunk ennyire előre…

Ha mindig odafigyelünk táplálékunk minőségére, azzal sokat teszünk fogaink védelme érdekében is. Az első és legfontosabb a fogszuvasodás elkerülése, hiszen ez minden fogászati betegség alapja. Az természetes, hogy az ételek rágása következtében megragad fogainkon egy ragacsos állagú lepedék, ami először a fogak elszíneződéséhez vezet, később pedig meggyengítve a fogzománcot és szabad utat enged a baktériumoknak.

De, hogy is van ez? A lepedékben megtelepedő baktériumok savas közeget hoznak létre a szájüregben, ami egy idő elteltével módosítja a szánk PH értékét is. Ha ez az érték 5,7 alá megy, a fogzománc fokozatosan veszít erejéből és a baktériumok közel kerülnek a fogak felszínéhez, ami fogszuvasodáshoz és egyéb betegségek kialakulásához vezet.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!