Ki gondolta volna, hogy vannak olyan ételek és italok, amik fogyasztása egyfajta védelmet képesek nyújtani fogaink számára, és általuk kevésbé csökken a száj PH értéke is.

No lássuk, mik ezek a „csoda” táplálékok?!

Az első ilyen kiemelendő táplálék a sajt, ami segít a száj egészséges PH értékének visszaállításában, ezáltal a fogzománc védelmét is elősegíti. Éppen ezért érdemes étkezést követően néhány falat sajtot is elfogyasztani, ezáltal teszünk valamit a fogszuvasodás ellen. 

A másik értékes alapanyag a teafű, amiből főzetet készítve megint csak védelmet tudunk biztosítani fogaink számára. Lehet szó zöld vagy akár fekete teáról, mindkettő hatásos a fogszuvasodás elleni védekezésben, hiszen a bennük megtalálható polifenolok lassítani képesek a baktériumok szaporodását.

Sőt, az édes íze miatt sokan nem feltételeznék a mazsoláról sem, hogy képes lelassítani a plakkokat kialakító baktériumok szaporodását. Sőt, az ínygyulladás kialakulásának megakadályozásában is a segítségünkre lehet, hiszen az azért felelős baktériumok szaporodására is hatással van. 

Ne felejtsük ki a felsorolásból az áfonyát se, hiszen az is tartalmas polifenolokat, amik a fogaink felszínén a plakk kialakulását tudják megakadályozni, ezáltal védik a fogzománcot a fogszuvasodás kialakulásától. 

Sokan élvezeti szempontból fogyasztanak egy pohár tejet valamilyen sütemény mellé, pedig a fogszuvasodás kialakulásában is a segítségünkre lehet azáltal, hogy a víznél hatékonyabban képes csökkenteni a szájban kialakuló elsavasodást.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!