Ki gondolta volna, hogy fogaink és immunrendszerünk között bármiféle összefüggés van? Pedig igen!

Amit eddig is tudtunk, hogy az őszi hónapok beköszöntével egyre kevesebb vitaminhoz jut szervezetünk, a hideg téli időszakban pedig csak abból tud testünk táplálkozni, amit addig összegyűjtött. Éppen ezért nagyon fontos a vitaminok “begyűjtése” és tartalékolása, hogy a következő tavasz beköszöntéig elég legyen a tartalékunk. 

Testünk védelmi rendszere az immunrendszer, ami a hidegebb hónapokban legyengül és bármilyen kellemetlen, káros külső hatás még gyengébbé teheti azt. Annak érdekében, hogy a különféle kórokozókkal szemben ne váljunk védtelenné immunrendszerünk, szükség van némi elővigyázatosságra is. Kezdjük ezt a fogainknál!

Voll és Kramer, német származású orvosok, arra a felfedezésre jutottak, hogy fogaink és bizonyos szervünk vagy szervrendszerünk szoros kapcsolatban állnak, így hatnak is egymásra. Bioelektromos mérések által, mely neve Voll-féle elektroakupunktúra, rámutattak, hogy a fogak egészségi állapotának romlása következtében a bőr bizonyos akupunktúrás pontjain változások figyelhetőek meg. Vagyis, ha fogainknál elváltozás, szuvasodás vagy egyéb betegség tapasztalható, az testünkben is gyulladásokat vagy fájdalmas képes okozni. 

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!