A szájzuhany egy méltán közkedvelt szájhigiéniai eszköz, mely alkalmazása egyszerű, mégis nagyszerű. Azonban, sajnos, az is előfordulhat, hogy irritációt tapasztalunk a szájzuhany használata során, illetve utána, ami több okra is vissza vezethető.

Egyes emberek számára az érzékenység oka az lehet, hogy a szájzuhany túl erős és irritáló lehet a szájnyálkahártyára. Ez különösen igaz azokra az emberekre, akiknek érzékenyebb a szájnyálkahártyájuk. Ha a szájzuhany irritációt okoz, akkor érdemes kipróbálni egy enyhébb verziót, vagy akár áttérni egy alkoholmentes típusra.

Ha valaki érzékeny a szájzuhany használatára, akkor érdemes figyelni az adagolásra is. Általában elegendő néhány másodpercig tartani a szájzuhanyt a szájban, hogy eltávolítsa az ételmaradványokat és a baktériumokat.

Az érzékenységnek több oka lehet, és előfordulhat, hogy valakinek több ok is együttesen okozza a kellemetlenséget. Ha valaki irritációt tapasztala szájzuhany használatát követően, akkor érdemes kipróbálni más szájhigiéniai termékeket, például alkoholmentes szájvizeket vagy ínyápoló géleket.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!