Sokan úgy gondolják, hogy a nyári vakáció alatt nem csak a napbarnított bőr mutat jól, hanem a vakítóan fehér fogsor is. Annak érdekében viszont,hogy fogaink mindig egészségesek és szépek legyenek, sok apróságra kell odafigyelni. Íme néhány jó tanács, amiket ha napi szinten betartunk, biztosak lehetünk a sikerben. 

Fiatalok számára a nyár a lazításról, a kontroll elengedéséről és a féktelen bulik élvezetéről szól. Ezek viszont, hanem vagyunk elég óvatosak, vissza is üthetnek. Mire gondolunk? Egy jó hangulatú buli vagy fesztivál során  baktérium kavalkádot is szedhetünk össze, ha véletlenül más poharából iszunk vagy olyannal kerülünk intimebb kapcsolatba, aki szájhigiéniája hagy némi kivetni valót. Hiszen csókolózás közben baktérium flórát cserét a két fél, aminek a kellemetlen következménye akár herpesz vagy fogágy gyulladás is lehet.

Ha egy fesztivál alkalmával többször is a pohár fenekére nézünk, fogaink szempontjából se  mindegy, hogy mit fogyasztunk el. A sör, bor é likőrök magas cukortartalommal rendelkeznek, amik gyakori fogyasztása gyengíti a fogzománcot. Vörösbor esetén pedig mg a fogak elszíneződése miatt is aggódhatunk. És mi van abban az esetben, ha alkohol helyett üdítőre váltjuk poharunk tartalmát? A szénsavas üdítők magas cukor és savtartalma miatt a gyakori fogyasztását ugyancsak a fogzománcunk bánhatja. Ennek hosszabb távon fogérzékenység lehet a következménye és fogszuvasodás kialakulásával is számolni kell.

Szakembereink azt tanácsolják, hogy ha fesztiválok ideje alatt is szeretnénk mindent megtenni szájhigiéniánk érdekében, szénsavas ital fogyasztása esetén is mindig mossunk fogat, azonban érdemes várni az ital elfogyasztása és a fogápolás között legalább egy órát.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!