A fogak és az íny megfelelő gondozása létfontosságú a jó szájegészség fenntartásához. A rendszeres és megfelelő tisztítás, a helyes étkezési szokások és az időben történő fogorvosi ellenőrzések mind hozzájárulnak ahhoz, hogy elkerüljük a fogak és az íny problémáit. Az alábbiakban részletesen bemutatom, hogyan lehet megfelelően gondoskodni a fogakról és az ínyről a mindennapi életben.

Rendszeres fogmosás: A fogmosás az egyik alapvető lépés a szájhigiénia fenntartásában. Fontos naponta legalább kétszer, reggel és este fogkrémet és puha sörtéjű fogkefét használni. Az alapos fogmosás segít eltávolítani a lepedéket és a fogakon lerakódott ételmaradékokat.

Fogközök tisztítása: A szájhigiénia fenntartásában sokat segítenek a fogköz tisztítók, például fogselymek, mely használata segít eltávolítani a fogak közötti lepedéket és ételmaradékokat, amelyek elérhetetlenek a fogkefével. A rendszeres fogköz tisztítás megelőzi a fogszuvasodást és az ínygyulladást.

Megfelelő fogkefe használata: Válasszunk megfelelő méretű és keménységű fogkefét a szájhigiénia fenntartásához. A túl kemény fogkefe sérüléseket okozhat az ínyen és a fogzománcban. Használjunk puha vagy közepesen kemény sörtéjű fogkefét, és cseréljük ki azt minden három hónapban vagy amikor már elkopott.

Fogkrém választás: A fogkrém kiválasztásánál figyeljünk olyan fogkrémekre, amelyek tartalmaznak fluoridot és egyéb szájegészségügyi előnyökkel rendelkeznek. A fluorid segít a fogak erősítésében és a fogszuvasodás megelőzésében, mely hozzájárul a megfelelő szájhigiénia kialakításához és fenntartásához.

Megfelelő étkezési szokások: Az egészséges fogak és íny érdekében fontos, hogy tudatosan válasszuk meg az étrendünket. Kerüljük a túlzott cukorfogyasztást, mivel a cukor hozzájárulhat a fogszuvasodáshoz. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és igyunk sok vizet.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!