Szájhigiéniánk megtartása sokkal fontosabb, mint azt sokan gondolnák. Ennek céljából pedig több lépést is tehetünk, amivel napi szinten megóvjuk szánk, ínyünk és fogaink egészségét.

A fogselyem és nyelvkaparó rendszeres alkalmazása az egyik, ami segít tisztán tartani szájüregünk egészséges állapotát. De ide tartozik a fogkefe nem csak megfelelő és rendszeres használata, de annak gyakori cseréje is sokat nyom a latba. No, de miért?

3hónap elteltével már elhasználódottnak minősül egy fogkefe, ami már nem képest ugyanúgy ellátni a funkcióját, mint a megvásárlást követően. Először is nem tisztítja meg olyan alapos a fogaink felszínét, ezáltal észrevétlenül lepedéket hagyhat maga után. Ez pedig lehetőséget biztosít a baktériumok számára az elszaporodásban és a letelepedésben. És mint tudjuk, minden szájüregi probléma így kezdődik…

Milyen jelek utalnak arra, hogy fogkefénk elhasználódott és szükség van a cserére attól függetlenül, hogy nem írtuk fel a naptárba piros betűkkel a 3 hónapos lejáratot?

Fogkefénk a folyamatos súrolás hatására elhasználódik, ami a sörték állapotán könnyen észrevehető. Tehát ha már veszítet a fogkefe sörtéje a keménységéből vagy szanaszét állnak a szálak, könnyen lehet hogy csereéretté vált a fogkefénk. Emellett ugyanerre utal az is, ha a sörte gyakran megsérti az ínyünket, hiszen a szálak nem állnak már egyenesen és ott is súroló munkát végez, ahol nem kellene.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!