Fogaink színét sok tényező befolyásolhatja. A dohányzás, különböző színező hatású ételek és italok, mint például a rendszeres kávéfogyasztás képesek elszínezni fogaink felszínét. 

Mindenki vágyik egy hófehér fogsorra, ami a mellett, hogy esztétikailag nagyon szép és vonzó, képes növelni az önbizalmunkat is. Nem hiába oly népszerű szolgáltatás a fogászati rendelőkben a fogfehérítés, ami biztonságos, gyors és kényelmes, ráadásul egyénre szabott szolgáltatás. 

Azonban a fogfehérítés kezelésekkel sem szabad túlzásba esni. A legjobb, ha mielőtt belevágunk, konzultálunk a fogorvosunkkal, aki segít megtalálni a számunkra legmegfelelőbb fogfehérítési eljárást. 

A fogfehérítés végeredménye sok mindentől függ, például, hogy mennyire voltak elszíneződve a fogaink. Erre a kezelés előtt is felhívják a figyelmünket, és egy színskála segítségével tudjuk ellenőrizni, hogy honnan, milyen színről indultunk és hány árnyalattal lettek fogaink világosabbak a kezelés után. 

A fogfehérítést követően azonban nem dőlhetünk hátra a székben, hiszen egy fehérítés kezelés sem örökéletű, általában szükséges bizonyos időközönként megismételni az eredmény további javítása, az állapot fenntartása érdekében. 

A fogfehérítések között azonban mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy megtartsuk fehérebb fogszínünket. Például a fogfehérítést követő napokban mindenképp, de utána is jó, ha mellőzzük a már korábban említett színező hatású ételek és italok fogyasztását, illetve a dohányzást. Hogy miket érdemes kerülni, arról a fogorvosunktól kaphatunk pontos tájékoztatás, de kiindulópontnak vegyük alapul, hogy ami a ruhánkat is elszínezné, az hasonló hatást vált ki fogaink felszínén is. Ha bármilyen ilyen ételt vagy italt fogyasztunk, utána rögtön mossunk fogat, hogy elkerüljük az újbóli színeződést, foltosodást.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám

+36 30 752 9377

Helyszín

8200 Veszprém, Áchim András tér 9.

Írjon nekünk!